Välkommen som ny medlem i BRF Fållbänken !

Föreningen övertog fastigheterna Täby Karmstolen 1, Spegeln 24, Spegeln 25, Bokhyllan 1 och Fållbänken 1 den 17 november 2015. Säljare var Akelius. Ombildningen genomfördes med hjälp av Bergman & Partner AB. Byggnaderna, 37 st, är uppförda 1986‐87 och innehåller 395 bostadslägenheter och lokalytor på 3649 kvm.

Några inledande saker att tänka på när du flyttar till Fållbänken

  • Som ägare av en bostadsrätt har du omfattande ansvar för lägenheten och skador som kan inträffa i den. Därför måste du teckna en hemförsäkring som även har en bostadsrättsförsäkring. Bostadsrättsförsäkringen ersätter skador på ytskikt och den fasta inredningen i lägenheten medan hemförsäkringen ersätter skador på lös egendom.
  • För att få el till din bostad behöver du teckna ett elnätsavtal och även ett elhandelsavtal.
  • Telia förser Fållbänken med bredband/kabel-TV. TV-box finns i varje lägenhet vid inflyttning. Om inte kontakta styrelsen styrelsen@fallbanken.se. Bredband ingår inte i avgiften. Du måste själv teckna avtal med leverantör.
  • Ändring av namnskyltar anmäls till fastighetsskötaren via "felanmälan".
  • Namnskyltsändring genomförs på fastighetsteknikers nästa rondering.
  • Önskemål om parkeringsplats skickas till styrelsen@fallbanken.se.

Information om Fållbänken

All information om Fållbänken hittar du på vår hemsida: fållbänken.se. På vår hemsida publiceras också varje månad föreningens nyhetsbrev. Om du saknar något på vår hemsida, så kontakta styrelsen: styrelsen@fallbanken.se

Kontaktuppgifter

Styrelsen kontaktas via mail: styrelsen@fallbanken.se. Det går också bra att lägga ett meddelande i postlådan på Röda stugan. Föreningens postadress:  Brf Fållbänken 1  Gribbylundsvägen 64 (Röda stugan)  187 64 TÄBY Vår fastighetsskötare är SVEFAB. Felanmälan kan göras via telefon dygnet runt på tel 020-544 022, via Svefabs hemsida www.svefab.com eller via mail:info@svefab.com.

Skyldigheter och rättigheter

Som medlem i en bostadsrättsförening har du ett personligt ansvar att informera dig om dina rättigheter och skyldigheter. Det bästa sättet att informera sig är att läsa igenom bostadsrättslagen. Speciellt kap 7 är en viktig del i lagen, där beskrivs skyldigheter och rättigheter. Bostadsrättslagen hittar du lätt via en sökning på internet. Det är t.ex. stor skillnad på att vara hyresgäst och medlem i en bostadsrättsförening.

Andra viktiga dokument att genast, som nyinflyttad, ta del av är föreningens stadgar och trivselregler. De hittar du på vår hemsida fållbänken.se

Några bra informationskällor för medlemmar i en bostadsrättsförening är: hallakonsument.se och boupplysningen.se

Synpunkter och klagomål

Om du har klagomål eller synpunkter så måste du höra av dig till styrelsen. Styrelsen önskar att föreningen skall fungera bra i alla avseenden och att medlemmarna skall trivas. Synpunkter av allehanda slag tas därför tacksam emot och även klagomål som gäller boendet. Mejla till: styrelsen@fallbanken.se. Om du upptäcker fel inom föreningens fastigheter och område gör en felanmälan direkt till SVEFAB.


Det är lätt att trivas i Fållbänken och Gribbylund, vi hoppas att du också skall göra det.

Än en gång välkommen hem till Fållbänken!

STYRELSEN

 Tillsammans är vi BRF Fållbänken!

Denna information att ladda ner som word.doc