ALTANRENOVERING START 2020

Äntligen har vi kommit igång med upprustningen av altanräckena för de som har uteplats på marknivå. Vi börjar nerifrån på Trefaldighetsvägen 26 och jobbar oss upp mot Linbastuvägen. Detta kallas för Sektion 1.
Sektion 2 kommer att påbörjas efter vintern är över och kommer innehålla byggnaderna från Linbastuvägen upp till Gribbylundsvägen. Sist men inte minst kör vi igång Sektion 3 direkt efter Sektion 2 och det är Gribbylundstorg och Palmstucksväg.

Vissa av altanerna har en egentillverkad övre del som vindskydd eller insynsskydd. Dessa kommer att tas ner. Om man vill ha ett nytt så finns det en design av vindskydd/insynsskydd som är tillåtet att byggas på altanräckena, se nedan. Denna påbyggnad bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Många altaner har under åren förkovrats med en grind, dessa kommer att tas bort och nya kommer ej att sättas upp av föreningen pga. att ursprungligen var altanerna ej utrustade grind. Om ni vill ha grind finns bygganvisning för en sådan, se nedan. Passa på att beställ den av företaget som renoverar altanräckena, eller bygg själva efter bygganvisningen. Kostnaden för en grind står du som ägare för. Byggbeskrivningen för grinden hittar du också på vår hemsida. Om er befintliga grind överensstämmer med den som är godkänd kan den självklart vara kvar.

RITNING INSYNSSKYDD/VINDSKYDD

RITNING GRIND

Fabrikat och kulörnummer på staketfärgen:
Alcro Bestå Täckfärg NCS S 1010-Y30R

 

page2image2875483744