TRIVSELREGLER

Var och en som bor i Fållbänken ingår i en gemenskap. Begär den hjälp som du behöver! Ge den hjälp som du kan! Bidra till att göra det trivsamt att bo i området. Om du anser att en granne bryter mot någon regel - börja med att prata med henne eller honom!
Att bo i en bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara nyttjanderätten till en bostad utan du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar. Du är bland annat skyldig att hålla lägenheten i gott skick på egen bekostnad. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.
Trivselreglerna gäller inte bara dig som bostadsrättsinnehavare utan även familjemedlemmar, gäster, inneboende, andrahandshyresgäster och hantverkare som utför arbete åt dig i lägenheten.
Tänk på att vara rädd om och vårda föreningens egendom väl. Kostnader för underhåll och reparationer betalas av alla gemensamt. Skada orsakad av dig måste du själv betala. Om akut skada inträffar i huset så tag i första hand kontakt med den tekniska förvaltningen på telefonnummer 020-544 022 och informera även styrelsen. Inträffar något efter 17 så kan ni ringa jour på samma nummer 020-544 022
Följande punkter riktar sig till alla boende i Bostadsrättsföreningen Fållbänken 1 och är ett komplement till föreningens stadgar. Om du som läser detta är nyinflyttad vill vi till att börja med hälsa dig hjärtligt välkommen till föreningen.

Vi hoppas att du ska trivas i din nya bostad och med dina nya grannar!

1. BRANDSKYDD

2. FÖRSÄKRINGAR  

3. BALKONG/UTEPLATS  

4. STÖRANDE AKTIVITETER  

5. TVÄTTSTUGAN

6. RENOVERING

7. SOPOR, GROVSOPOR OCH ELAVFALL

8. PARKERING

9. HUSDJUR

10. RÖKNING

10. ANDRAHANDSUTHYRNING

Trivselsregler som pdf