STÖRANDE AKTIVITETER

Störande aktiviteter/Störningsjour

Visa hänsyn till dina grannar! Detta gäller också hög musik och annat störande buller. Låt musik med mera vara en angelägenhet bara för dig och dina gäster. Visa speciell hänsyn mellan 22.00 – 07.00. På lördagar och helgdagar ska du också vara extra varsam. Ska du ha fest så informera gärna grannarna i god tid om du tror att du kommer att störa.

För uppsättning av enstaka tavlor eller hyllor och andra mindre arbeten är det tillåtet att borra och spika i väggarna vardagar 07.00 -20.00, lördagar, söndagar och helgdagsaftnar mellan 11.00 -18.00, inte alls på allmänna helgdagar. Större arbeten såsom bilning av golv och kakel, större snickeriarbeten och liknande är endast tillåtna på vardagar mellan 08.00 – 17.00. Inför större arbeten måste ni också i god tid meddela era grannar, om kommande störningar.

Blir du störd av andra boenden i föreningen, så kontakta i första hand själv de personerna som du blir störd av och berätta att de stör. Vår erfarenhet är att i de flesta fall är de som stör inte medvetna om att de stör. Om det inte hjälper med direktkontakt med de personer som stör, kan ni kontakta styrelsen på e- post styrelsen@fallbanken.se .

Är den störande aktiviteten pågående brottslighet, ring omedelbart polisen, SOS-alarm 112!

Om störningen pågår under tiden mellan 22.00 - 07.00 och ett samtal med de som stör inte hjälper, kan du ringa störningsjouren.
Vår störningsjour sköts av Larmassistans som nås på tel.nr 08-340740. Obefogade larm faktureras den som larmar. En utryckning kostar ca 4000 kronor.
OBS! Det är Larmassistans, med sin erfarenhet av störande verksamhet, som avgör om larmet var befogat eller inte.

Åter till startsidan för trivselregler